2178521
top of page

Science Park Borås på GöteborgsOperan

Skärmavbild 2022-12-13 kl. 16.31.48.png
Science Park Borås på GöteborgsOperan

Textila material, hållbarhet och cirkulära arbetssätt

I samarbete med GöteborgsOperan och Science Park Borås

 

I juni 2022 samlades inköpare, tillskärare, tapetsörer, rekvisitörer, scenografer, kostymörer och attributörer inom scenkonst och film på GöteborgsOperan för samtal och övningar under temat "Textila material, hållbarhet och cirkulära arbetssätt". Under dessa tre föreläsningar som ingick i programmet delar experter från Science Park Borås med sig av kunskap och inspiration.

 

Föreläsare: Mats Johansson är textilingenjör och har i snart 40 år arbetat med produkt- och processutveckling, både i näringslivet, som egenföretagare och på Textilhögskolan/Science Park Borås. Han har bland annat varit med och utvecklat de första funktionella regnplaggen, tyg till airbags och material till den uppblåsbara cykelhjälmen Hövding.

 

Föreläsare: Erik Valvring har arbetat i över 20 år med innovation och cirkulära affärsmodeller och var bl.a. ansvarig för uppstarten av Västra Götalandsregionens kraftsamling ”Cirkulära Affärsmodeller”. Erik är Innovationsstrateg på Science Park Borås och medansvarig i flertalet textila projekt med inriktning på hållbarhet inom textil och mode.

 

Presentatör: Josefine Cataldo har sin hemvist på Science Park Borås där hon arbetar som projektledare för nätverket Cirkulär kommun och som samordnare för ”Tjänster och cirkulära varor” och ”Design för en hållbar livsstil” inom kraftsamlingen ”Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om”. Med ett stort engagemang i hållbarhetsfrågor arbetar hon med att skapa kunskapshöjande aktiviteter och hitta insatser som kan driva på och stötta i en hållbar och cirkulär omställning.

 

Presentatör: Anna Lindgren har arbetat i över 10 år inom hållbarhetsarbete i näringslivet och är nu samordnare på Science Park Borås för satsningarna ”Tjänster och cirkulära varor” och ”Design för en hållbar livsstil”.

Kund: Kulturakademin

Case: Science Park Borås på GöteborgsOperan

FilmProduktion: AndrobMedia AB

bottom of page