2178521
top of page

3 Sätt att Förbättra din Video Marknadsföringsstrategi inför 2022

Marknadsföring är en självklarhet inom företagsverksamhet. Genom medvetenhet informerar man konsumenterna vad för produkter eller tjänster som finns tillgängliga.

Den gamla men alltid så aktuella termen "don´ t tell it, show it" innebär att videomarknadsföring lockar konsumenterna och hjälper dem att se och förstå hur produkten eller tjänsten kan uppfylla deras behov. Video content är att investera i företagets framtid. Det är en investering i hållbarhet och i varumärkets förtroende.


I den här texten förklarar vi hur du ska nå din publik med hjälp av Video Content.


Fånga intresse

Det absolut viktigaste är att du fångar din publiks intresse och åskådliggör ditt varumärke. Video formatet kan berätta många saker samtidigt med utrymme för både ljud och rörlig bild. Men dagens konsument har en begränsad koncentrationsförmåga. De vill ha kort och snabb information som är lättåtkomlig. Just därför är det mest hållbara sättet att skapa content genom att producera en video som har flera olika användningsområden. En grund-video som kan hackas upp, kan man också servera på en hel rad olika tallrikar. Det är det vi kallar för Video Content.


Få ut det mesta av dina pengar

Innan du investerar i Videon Content ska du vara noggrann med att du får ut det mesta av dina pengar. Här nedan följer flera praktiska och konkreta exempel att använda sig av när du har skapat ett längre videoinnehåll.


  • Trailers som bygger förväntan hos publiken och initierar att något är på väg.

  • Korta klipp där du tar ut det mest kraftfulla av din historia.

  • GIFs som engagerar ditt sällskap.

  • Quotes från videon som belyser ditt unika perspektiv.

  • Behind-the-scenes och bloopers som tar fram den mänskliga delen av ditt företag.


Uppdatera oftare

I ett vanligtvis stillastående flöde av bilder och texter kan du skapa rörligt material som har större effekt på den vana scrollaren. Återkommer videon flera gånger är det också större chans att scrollaren återkommer till dig. På samma sätt fungerar statistiken, en gång är ingen gång, två gånger är en gång osv. Var därför inte heller rädd att posta samma sak flera gånger.


Lika viktigt som det är att fånga in nya konsumenter ska man även engagera de som redan är kund hos dig. Med en mer frekvent uppdatering håller du alla konsumenter på tårna.


Sammanfattningsvis

  • Synliggör ditt varumärke.

  • Använd ditt videomaterial på flera olika sätt.

  • Håll konsumenterna uppdaterade.


Ps: I nästa blogginlägg berättar vi vad du ska ha med i din företagsfilm för att generera störst vinst. Signar du upp med din mailadress kan du ta del av den först. Formuläret finns längst ned på sidan.


Varma hälsningar,

AndrobMediaComments


bottom of page