2178521
top of page

Generera Vinst med Företagsfilm: En Enkel Guide

Du som läser har säkert funderat på att göra video content eller så har du skapat flera stycken redan. Man investerar tid och pengar för att det ska bli så bra som möjligt men framförallt för att filmen i sin tur ska generera mer försäljning.


I den här texten reder vi ut vad som ska finnas med i företagsfilmen för att generera störst vinst.


Peka ut din publik.

För att fånga någons uppmärksamhet måste de först och främst känna sig sedda. Prata därför direkt till din målgrupp och se även till att svara på deras frågor. Det finns ett stort behov av “how to-videos”, visa upp, lär ut och uppdatera dina följares kunskaper kring din produkt så maximerar du deras upplevelse.


Igenkänning.

Håll dig till samma stil. Har företaget en hemsida, logga, affär? Använd i så fall detta som färgprofil! Igenkännings metoden är väsentlig. När vi tänker på rött och gult ser vi McDonald's framför oss, formen av ett äpple leder oss till produkterna från Apple. Enkla koncept håller starkast!


Tryck på det visuella.

De flesta människor har inte på ljudet när de kollar videos på sociala medier, det finns dessutom människor med hörselnedsättning. Uteslut ingen och använd dig av ett starkt visuellt språk med hjälp färg, form och grafik. Fundera även över vad du ska använda för bildtext och syntolkning.


Planera din video i förväg.

Ta reda på vilket steg i processen du är:

  • Vill du öka medvetenhet om företaget - Skapa flera korta content som beskriver företaget.

  • Vill du generera större efterfrågan - Skapa content som förklarar varför man kan ha användning för din produkt.

  • Vill du konvertera följare till köpare - Skapa content som är “pang på rödbetan”, “för att lösa dina problem måste du ha den här produkten”.

  • Vill du hålla kvar i dina tidigare kunder - skapa content som inspirerar och berättar en historia.

Man får komma ihåg att köparen genomgår en process och att det kan ta tid att bygga upp sitt förtroende hos kunden. Den här listan kan och ska användas om och om igen när man har en ny produkt/tjänst.


Vad? Hur? För att.

Det är ett vinnande koncept att vara punktlig. En grundregel kan vara att svara på dessa frågor i din film:

  • Vad är det för produkt/tjänst?

  • Hur kan produkten/tjänsten hjälpa kunden?

  • Produkten/tjänsten behövs för att...

Du kan även måla upp ett problem. Hur ser livet ut utan den här produkten? Och kom därefter med en lösning.


En sista checklista

Har du skapat content tidigare? Kolla vad du fick för reaktioner och använd det som dina följare tyckte bäst om. På så sätt har du genomgått en typ av undersökning som kommer resultera i fler reaktioner per innehåll! Men kom ihåg att det aldrig är fel att experimentera - Att ta en chans kan vara till stor fördel.


Lycka till!Ps: Signar du upp med din mailadress kan du ta del av AndrobMedias nya blogginlägg först. Formuläret finns längst ner på sidan. 👇


Varma hälsningar,

AndrobMedia

Comments


bottom of page