2178521
top of page

Ett måste för ditt Video Content 2022

Videons viktigaste uppdrag 2022 är att ta bort fokuset på vad du säljer och istället rikta in dig på vad varumärket representerar. Att ha video på din webbplats har blivit ett viktigt marknadsföringsverktyg. Video är det mest kraftfulla sättet att kommunicera online. Det är visuellt, det är engagerande och det skapar ett bestående intryck på din publik.

Så ta tillfället i akt att fånga dina kunders intresse. Nedan följer några konkreta metoder som kommer hjälpa dig att skapa mer engagerande videoinnehåll 2022.Vloggen som verktyg

Varumärkesberättelser eller så kallade brand movies är ett av de mest engagerande sätten att få kontakt med konsumenter. Men ett underdog-koncept som kanske kom lite oväntat var Vloggen (video-bloggen). Vloggar har blivit ett utmärkt verktyg för att berätta om sin tjänst eller vara och är förmodligen dagens varumärkesberättelser. Du kan hitta vloggar om nästan alla ämnen. Men viktigast av allt är att resultaten är mycket mer engagerande, och även långvariga. Det betyder att vloggen är här för att stanna!

Vloggen är i grund och botten en berättarteknik. Vi följer oftast en huvudperson som tar med tittaren på en resa. Vi får se från deras perspektiv vilket gör det lättare för titttarna att delta och känna igenkänning eftersom formen är så mänsklig.

Influencers har redan bemästrat denna videoform och har satt den på kartan. De har höjt ribban för traditionella bloggare i en värld där inte ens en bra text räcker längre för att få publiken att komma tillbaka. Men det är inte bara bloggen som vloggen ersätter - enligt Think with Google får rese-vloggar 4 gånger mer socialt engagemang än någon annan typ av reseinnehåll på YouTube.

Men det viktigaste när man ska göra en vlogg är viljan av att dela med sig och berätta om sin process. Detta ökar konsumenternas förståelse kring ditt varumärke och stärker personligheten.


Tysta videor

Marknadsförare idag skapar videor speciellt för att tittas på i tysthet. Låter galet, eller hur? Är inte hela poängen med en video att ha både bild och ljud? Inte längre.

Hela 85 % av videorna på Facebook ses utan ljud. Faktum är att 80 % av konsumenterna rapporterar att de reagerar negativt när en annons spelar ett högt ljud oväntat. Människor tittar på videor på sina smartphones vart de än går – i trånga väntrum, på kollektivtrafiken, i klassrum och till och med på möten (låt oss vara ärliga).

Det betyder att om du vill att folk ska stanna kvar och titta på ditt innehåll måste du optimera det för tyst visning. Den goda nyheten är att för det mesta är allt som krävs att lägga till textning för att hålla människor engagerade. Människor tittar på textade annonser i genomsnitt 12 % längre än videor utan textning. En snabb fix!


Få ut det mesta av dina första sekunder

Att fånga dina konsumenters uppmärksamhet blir svårare för var dag. Anledningen är att våra liv nuförtiden är så snabba att människors uppmärksamhet har minskat gradvis. De senaste resultaten visar att en genomsnittlig persons uppmärksamhet nu är åtta sekunder. Det är ännu mindre än för en guldfisk!

Det är därför det är viktigare än någonsin att fånga din publiks uppmärksamhet omedelbart. Med andra ord, låt dina första sekunder räknas! Men hur gör man det? Genom att skapa en fängslande hook förstås!

Några tips på hur du lockar in potentiella kunder inom de första fem sekunderna av din annons:

  • Presentera ett problem och ge en lösning.

  • Överraska dem.

  • Börja en berättelse.

  • Ställa en fråga.

Om du lyckas fängsla din målgrupp inom de första 5–10 sekunderna kommer du att se en drastisk ökning av din annons framgång.


Berätta en historia

Nuförtiden lever vi i en värld som är övermättad av reklam. Det är därför många varumärken har flyttat blicken mot ett mer story-drivet förhållningssätt till reklam. En undersökning visade att 71 % av företagen märkte att deras mest populära annonser var berättande annonser. Men vad innehåller dessa annonser?

När vi talar om videoberättelser i reklam, menar vi att din annons ska ha en handling med en början, en mitt och ett slut, precis som en film skulle ha. Det måste också vara övertygande och relaterbart om du vill att det ska bli minnesvärt. Men hur gör man det på så kort tid? En videoannons är ju trots allt bara några sekunder. Det finns inget direkt svar på den frågan, så istället uppmanar vi dig att,

  • Vara fantasifull, gå inte den traditionella vägen.

  • Jobba med dynamik, spänning och humor.

  • Tala med känslor.

Nu är du nästan redo att göra en övertygande och engagerande videoannons. Det återstår bara att gå ut och testa dessa metoder. Använd video-marknadsföringsknep till din fördel och lycka till med din nästa kampanj!Comments


bottom of page