2178521
top of page

Dags Att Omfamna Videomarknadsföring

Det finns inget bättre sätt att fånga uppmärksamhet än med en kort video. Oavsett om du delar ett roligt klipp eller visar upp en produkt - det rörliga materialet fångar fort uppmärksamheten hos tittaren.


Korta, rakt-på-sak videor är nyckeln i dagens klimat. Ett bra exempel är det virala kontot Duolingo som just nu trendar på TikTok med hela 5.8 miljoner följare och 117 miljoner likes. Deras approach är genom komiska inslag och trender utfört i en grön fågel-kostym som representerar deras varumärke. Enkelt men rakt på sak.


Livestreaming

Vi ser att videomarknadsföring blir allt mer populärt bland företag och denna tillväxt beror på att människor älskar att titta på video online. Även om det finns många sätt att använda video i marknadsföring, är livestreaming ett av de mest effektiva.


Livestreaming låter dig ansluta direkt till din publik och ge värde samtidigt som du får feedback. Nu kan du prata med dina kunder om produkter och tjänster, svara på frågor, ge tips och tricks och underhålla dem – live! På så vis simuleras en face-to-face konversation och det är absolut det enklaste sättet att komma närmare sina följare. Om det görs bra kan du bygga riktigt förtroende och lojalitet med din publik.


Instruktionsvideo “How To”

Instruktionsvideor är ett annat bra verktyg för att leda trafik till din webbplats. De hjälper till att lära konsumenter hur man gör något, oavsett om de lagar mat, fixar en bil eller tjänar pengar online. Dessa videor tenderar att prestera bättre än produktrecensioner eller sälj-videor eftersom de är lättare att förstå, har en mjukare approach och de är vanligtvis korta.


En annan viktig aspekt när du gör en “How To” -video är bildtexten, titeln. Att använda de specifika orden "How To" kommer att dra tittarnas uppmärksamhet eftersom det antyder att de kommer att lära sig. Titlar är det första vi ser och kommer att avgöra om din video klickas på eller inte. Att optimera dina videotitlar med attraktiva sökord som är relaterade till ditt ämne kommer definitivt att ge dig fler visningar. Ett toppen tips för dig som vill förbättra dina färdigheter att skriva videotitlar, gå till: https://headlines.coschedule.com för att kontrollera din titels SEO-poäng!


Överväg också att lägga till undertexter till dina videor. Det är ett bra sätt för att öka tillgängligheten samtidigt som det hjälper sökmotorer att hitta och förstå vad dina videor handlar om! Undertexter låter människor välja hur de ska ta emot din information, om de tittar utan ljud eller om de inte talar ditt språk flytande. Det är alltid bra att ge möjligheten att läsa sig igenom informationen. Det finns numera autogenererad undertext att välja till på de flesta sociala plattformar idag, men problemet med detta är att det lätt kan bli fel undertextat. Att skapa egna undertexter kommer försäkra din videos budskap och information.


Hitta nya följare med S4S!

Om du funderar på att påskynda processen med att få dina sociala medie följare att växa, bör du definitivt överväga att använda tekniken S4S, eller Shoutout for Shoutout. Detta innebär att du hittar ett konto i en liknande nisch som ditt och kommer överens om att regelbundet lägga upp en shoutout för varandra. Detta kommer inte bara att bidra till att exponera ditt konto för en ny publik, utan det kan också leda till att du utvecklar ett starkt partnerskap med en annan kontoinnehavare.

Detta är ett fantastiskt sätt att få mer exponering utan att köpa onödiga annonser. Hitta någon som delar din passion eller har liknande innehåll, följ, skicka en förfrågan och börja publicera shoutouts. Det är väldigt enkelt och det fungerar som magi!


Partner up med Mikro-Influencers

Influencer-marknadsföring är en utmärkt strategi för att marknadsföra sitt varumärke utan att spendera stora pengar på uttalanden från kändisar. Micro influencers är människor som du och jag som följer varumärken online och delar deras erfarenheter med andra. Denna typ av influencer har inte nödvändigtvis miljontals följare; dock är de är populära inom sin egna krets av vänner och likasinnade. Dessa influencers är ofta mycket aktiva på sociala medieplattformar som Instagram och Facebook. De brinner vanligtvis för sitt arbete och älskar att dela det med andra. Att samarbeta med någon som delar dina intressen är väldigt effektivt. Till exempel, om du säljer skor kan du samarbeta med någon som älskar att springa, om du säljer bilar hittar du en mikro-influencer som har en stark passion för just bilar. Det finns många möjligheter med dessa typer av samarbeten - var kreativ och tänk kreativt!


Less is More

Med andra ord, du vill inte pumpa ut så mycket innehåll att din publik känner att det trycks ner i halsen på dem. Detta fenomen är känt som (SMF) Social Media Fatigue. Om det känns som att du postar inlägg på alla plattformar, dag ut och dag in, utan att se något engagemang, är det troligt att detta kan hända dig. En rekommendation är att posta fem gånger i veckan på LinkedIn, en gång om dagen på Facebook och upp till sju gånger om dagen på Twitter. Mer eller mindre, och du kan förlora engagemang – och följare.


Mindre Kopierings-Trender

År 2022 var nyckelstrategin för att växa på TikTok och Instagram att hoppa på trender. Men för att sticka ut 2023 förutspås det att kreatörer och varumärken kommer att införliva mer originalinnehåll i sin strategi. Från vloggar i längre format till korta tips om nischade ämnen - videoinnehåll har redan skiftat mot ett mer avslappnat, äkta och naket berättande, där informationen är rik och i huvudfokus.


Trender kommer och går, men ditt varumärke är här för att leva ett långt och hälsosamt liv. Att välja att göra originalinnehåll är definitivt bättre på lång sikt. Det är dock inte fel att inspireras av andra - men var allt hellre en trendstartare än följare. Varumärken och kreatörer som startar sina egna trender genom att använda exempelvis populärt ljud eller musik kan få fler visningar - men sätt din egna unika ton på innehållet.


YouTube Shorts tar fart

Enligt Adweek har visningar på YouTube Shorts genererat i genomsnitt 30 miljarder visningar per dag. Attraktionskraften hos YouTube Shorts är dubbel: kreatörer som gör inlägg på Shorts kan locka fler tittare till sina längre videor och öka antalet prenumeranter. Plus, med YouTubes kommande möjligheter till intäktsgenerering för Shorts, kommer plattformen att återuppstå som en go-to för kreatörer. Det är en fantastisk möjlighet för både kreatörer och varumärken att visa upp deras egna unika stil och berättande i kortformat även för företag som kan engagera nya målgrupper och potentiella kunder.


Lycka till!

AndrobMedia

Comments


bottom of page