2178521
top of page

5 Anledningar till varför du ska inkludera videomarknadsföring under 2019

Video marknadsföring har under de senaste åren blivit alltmer populär då fler och fler konsumenter spenderar mestadels av sin fritid på sociala medier och främst dras ögonen till video. Här nedan förklarar vi 5 anledningar till varför du som företagare ska inkludera just video marknadsföring i din budget under 2019.1. Video är vad konsumenter vill se


I slutändan får man bäst resultat av att ge konsumenterna vad de vill ha och just nu handlar det om video, video och ännu mer video. HubSpot Research senaste undersökning visar att mer än 54% av konsumenterna idag helst ser video från ett företag över de olika innehållstyperna såsom email, bilder, artikel mm.


Deposit Photos infographic gjorde en undersökning år 2017 som visade att hela 74% av trafiken på internet kom från video och samma informationsgrafik förutsäger att trafiken kommer att öka till 80% tack vare video på internet. Så med andra ord ser det ut som att video tar över internet då konsumenterna har sagt sitt.


2. Video ökar konverteringsfrekvensen


Statistik visar på att konverteringsfrekvensen kan öka med hela 80% genom att inkludera video på målsidor. Enligt Forbes säger 90% av kunder att video har hjälpt de att ta beslut i att köpa saker och 64% säger att efter att ha sett video är de mer villiga till att köpa saker.


3. Video ökar varumärkeskännedom


En av de bästa egenskaperna med video är hur stor variation det finns inom det. Du kan skapa video för väldigt många olika syften och förmedla helt olika känslor beroende på vad du är ute efter. Ett exempel är att skapa video i syfte att öka varumärkeskännedom som är en viktig del i företagsbyggande idag.


Med video kan du till exempel skapa underhållande video för sociala medier för att visa potentiella kunder ditt varumärke och vad ni står för. Varför inte skapa produktvideo för att visa konsumenter fördelen med dina produkter eller lära de mer om dina produkter? Video är såpass mångsidig och möjligheterna är oändliga, det gäller att göra det på rätt sätt och ha tydliga syften.4. Video engagerar även de mest lata


Video är det ultimata verktyget för lata konsumenter att lära sig saker väldigt enkelt eftersom det är såpass lätt att konsumera. För många idag är livet väldigt fullspäckat och det är svårt att hitta fri tid för att läsa långa beskrivningskar eller instruktioner. Däremot är det betydligt enklare att konsumera en video på en minut för att förstå hur en produkt fungerar och vilka olika funktioner den har. Dessutom vill den moderna kunden se produkten i verkan innan hen bestämmer sig för att köpa den. Ännu en anledning till varför video marknadsföring är guld.


5. Video tilltalar mobilanvändare


I det moderna och hektiska samhället vi lever i idag är det väldigt många som blir allt mer fast vid sina mobiler då mobiler bl.a. förenklar vardagen idag. Video tilltalar mobilanvändaren enligt Wyzowl som med sin undersökning visar att hela 90% av konsumenter tittar på video på sina mobiler. Video och mobil går hand i hand med andra ord. Många konsumenter idag tittar på video On the go vilket innebär att de kollar i mobilen påväg till jobbet eller annat, detta innebär i sin tur att videopubliken blir alltfler.För att knyta ihop säcken är det mycket som pekar på att video är innehållet som kommer att styra vårt moderna och hektiska samhälle idag. Därför är det en smart drag att inkludera video marknadsföring i sin budget under 2019 oavsett vad du driver för företag, det finns alltid en målgrupp för dig där ute bakom diverse sociala medier. Det viktigaste är att ha tålamod och göra förarbetet på rätt sätt, hitta rätt på sin målgrupp, vad man har för syften med videokampanjen och att producera dessa video på rätt sätt, hos rätt folk med rätt verktyg och kunskap.


Källor:

Comentarios


bottom of page