2178521
top of page

Shahin Najafi - Pedar (Official Music video)

 
 

Shahin Najafi är en iransk musiker, sångare, låtskrivare, politisk aktivist och filosof. Najafis låtar behandlar oftast ämnen som teokrati, fattigdom, sexism, censur, barnarbete, avrättning, drogberoende och homofobi. I intervjuer har han uttalat att han strävar efter att använda poetiska, litterära, filosofiska och politiska inslag i sin musik. Han studerade sociologi vid University of Gilan och uttryckte öppet sina åsikter om universitetet, vilket ledde till att han blev avstängd.

 

Efter släppet av låten "Ay Naghi!" ("Hej, Naghi!") Utfärdade Grand Ayatollah Lotfollah Safi Golpaygani, en då 93-årig shiitisk präst baserad i Qom, en fatwa-dödsdom mot Najafi för apostasi. Grand Ayatollah Naser Makarem-Shirazi, en "emuleringskälla" för många shiamuslimer, utfärdade också en fatwa som förklarade Najafi skyldig till apostasi. Från och med den 15 maj 2012 hade mer än 800 personer i Iran anslutit sig till en Facebook-kampanj som krävde att Najafi skulle avrättas. De sa att de var redo att mörda honom om så skulle behövas. En iransk webbplats, Shia-Online.ir, erbjöd 100 000 dollar till den som kunde döda Najafi.

 

Shahin Najafi skrev sin första bok, "Wenn Gott schläft", om sitt eget öde och sitt liv. Boken publicerades på tyska 2014 av Kiwi Publications. År 2018 gav Shahin Najafi ut en bok vid namn ”Azazil”, som välkomnades av hans fans. Shahin Najafis nya bok ”Bitrex” publicerades av Naakojaa Publishing år 2019. ”Bitrex” bör ses som en kort introduktion till en komplicerad konversation om konst, makt och framtiden...

 

Logline

”Fadern” är den senaste skapelsen av Shahin Najafi. Med hans ord "Detta är det viktigaste arbetet i mitt liv". Det här enkelspåret är gjort i den alternativa rockgenren och behandlar frågan om våldtäkt och incest. Musikvideo-berättelsen kan definieras utifrån två specifika punkter. Videon berör inte själva våldtäkten, utan inspekterar före och efter incidenten. Denna video försöker undersöka effekten av de psykologiska aspekterna.

 

Våldtäkt och incest liknar varandra i den meningen att båda är kriminella handlingar. Termen incest avser sexuell kontakt mellan familjemedlemmar. Lagarna angående incest varierar från stat till stat om vad som utgör incestbrott, sexuella övergrepp mot barn, sexuella övergrepp och våldtäkt. Oavsett statliga lagar kan oönskad sexuell kontakt från en familjemedlem ha en varaktig effekt på den överlevande. I oktober 2017 grundades #MeToo -rörelsen, där hashtaggen spred sig viralt och kvinnor över hela världen delade med sig av sina berättelser och erfarenheter av sexuella trakasserier. Olika konstnärer, mestadels kvinnor, har behandlat detta ämne inom konst som är avgörande. Majoriteten av alla offer känner till deras gärningsman sedan tidigare, och cirka 34 procent av gärningsmännen i sexuella övergrepp mot barn är familjemedlemmar.

Credit

Shahin Najafi : Lyrics, Music, Arrangement 

Alireza Badiee : Director, Producer, writer 

Pouya Mahmoodi : Electric Guitar 

Habib Meftah : Percussion & Flute  

Pedram Shahlai : String Instruments 

Arian Aghajan : Bass 

Faarjam Saidi : Mixing 

Babak Rezvani : Mastering 

Nick Rastin : Translation 

Leili Bazargan : Production Manager, Producer

Mansour Hosseini : Executive Producer 

UNITED VOICE : Production Company

 

Starring:

Reza Amir Omrani

Ava Rostampoor

Hasti Rostampoor 

Hanna Bendz 

 

Amelia Finngåård : First Assistant Director

Shaylin Zare : Production Coordinator

Johan Moberg : Line Producer

Mehrdad Karimi : Production Assistant 

Aidin Pourkouchak : Illustrator, Graphic Artist 

Maryam Zare : Logistics 

Linnéa Carlsson : Makeup

Pavel Lychagin : Runner, BTS

Mandana: Catering

Androbmedia AB: Video Production Company 

In association with Gothenburg Film Studios AB

 

Special thanks to:

Ylva olsson

Paul Blomgren DoVan

Johan Jonsson

EasyRig Sweden

Hyrmax Gothenburg

PolarPrisma Sweden

bottom of page